Transport

Uber

IPMC4U is al enkele jaren actief betrokken bij verschillende facilitaire projecten. Een van de specifieke projecten waarvoor IPMC4U het projectmanagement verzorgt, betreft de verhuizing en ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor van Uber in het Tripolis Park.

De opdracht

Het internationale hoofdkantoor van het taxibedrijf Uber, met meer dan 1.500 werknemers, is gevestigd in het nieuw ontwikkelde Tripolis Park langs de A10, in de nabijheid van het Olympisch Stadion. Op deze ‘bedrijvencampus’ zal een Landscraper, en een nieuw flatgebouw worden verbonden met de drie bestaande monumentale Tripolis-gebouwen, die zijn ontworpen door Aldo van Eyck.

Het is aan IPMC4u om deze verhuizing en de ingebruikname van deze locatie in goede banen te lijden en te realiseren.

Het ontvlechten van facilitaire contracten en het coördineren van de verhuizing van een oude naar een nieuwe locatie vormde een uitdagend project waarbij IPMC4u een integrale rol speelde. Het opstellen van een gedetailleerd plan voor de verhuizing van fysieke werkplekken in slechts één weekend was een cruciaal onderdeel van het succes van dit project.

IPMC4u nam de leiding in de begeleiding van het gehele inbouwpakket en de inrichting van de nieuwe werkomgeving. Het voorbereiden van de inrichting was van groot belang, aangezien Uber een zeer hoog service level verwachtte voor haar medewerkers. Het doel was om een naadloze overgang te garanderen, waarbij alle medewerkers direct op maandag operationeel waren in de nieuwe werkomgeving.

De complexiteit van het project lag in de verschillende belangen en planningen van de eigenaar, beheerder en gebruiker van het gebouw. IPMC4u heeft met succes genavigeerd door deze uitdaging door duidelijke afspraken te maken en ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen zich aan deze afspraken hielden. De projectmanager heeft met behendigheid en zorgvuldigheid ervoor gezorgd dat de belangen van alle partijen werden behartigd en dat het project soepel verliep.

Dankzij de doordachte planning, voorbereiding en uitvoering heeft IPMC4u een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van een vlekkeloze verhuisbeweging voor Uber, waarbij alle betrokkenen naadloos overgingen naar een nieuwe en klaar-voor-gebruik werkomgeving.

KLANT
Uber
PLAATS
Amsterdam
AFGEROND
2023
GROOTTE
30.000 m2
IPMC4U-Uber-01
IPMC4U-Uber-05
IPMC4U-Uber-04
IPMC4U-Uber-03